Огляд MacBook Pro 14" / MacBook Pro 16"

30.11.2021
eye-ico 2074
blog_card

У жовтні 2021 року Apple повністю оновила MacBook Pro, представивши абсолютно новий дизайн, нові мікросхеми та нові можливості. Як заявляє Apple, оновлені моделі MacBook Pro мають виняткову продуктивність і найкращий у світі дисплей для ноутбуків. Моделі MacBook Pro 2021 випускаються у варіантах розміру 14,2 і 16,2 дюйми і оснащені міні-світлодіодними дисплеями, великою кількістю портів, об'ємом пам'яті до 64 ГБ і потужнішими силіконовими чіпами - M1 Pro і M1 Max. 

Дизайн

Нові моделі MacBook Pro виглядають аналогічно старим моделям, але вони товщі та важчі з більш округлим дизайном. MacBook Pro, як і раніше, використовує ту ж алюмінієву конструкцію unibody (і випускається в сріблястому або космічному сірому кольорі). 

14-дюймова модель має довжину 31,3 см, ширину 22,1 см та товщину 1,5 см, а вага – 1,6 кг. 16-дюймова модель має вагу - 2,1 кг, довжину 35,6 см, ширину 24,8 см і товщину 1,7 см, тому вона трохи коротша, ширша і товща (попередня модель була товщиною 1,5 см). 

Варто відзначити, що 16-дюймові MacBook з чіпом M1 Max будуть трохи важчими, ніж MacBook з чіпом M1 Pro, через розмір чіпа. Також напис «MacBook Pro», який раніше знаходився під дисплеєм, було видалено. 

Apple удосконалила теплову систему, яка здатна переміщувати на 50 відсотків більше повітря, ніж MacBook попереднього покоління. Нова теплова конструкція дозволяє MacBook Pro забезпечувати високу продуктивність протягом тривалих періодів часу, без перегріву.

Дисплей 

Обидві моделі MacBook Pro оснащені дисплеєм Liquid Retina XDR (Extreme Dynamic Range), в якому використовується та сама технологія міні-світлодіодів, що і в 12,9-дюймовому iPad Pro. 16-дюймовий MacBook Pro насправді оснащений 16,2-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 3456 на 2234 пікселі при 254 пікселях на дюйм.

14-дюймовий MacBook Pro оснащений 14,2-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 3024 на 1964 пікселів при 254 пікселях на дюйм. За винятком відмінностей у розмірах і, як наслідок, різниці у роздільній здатності, дисплеї 14-дюймових та 16-дюймових моделей ідентичні. Обидва використовують технологію міні-світлодіодів з максимальною яскравістю 1600 ніт. 

Згідно Apple, HDR-контент покращився з більшою деталізацією в тінях, глибшим чорним і яскравішими кольорами, ніж було доступно раніше. Підтримується функція True Tone, яка дозволяє узгодити баланс білого дисплея з навколишнім освітленням у кімнаті. 

Нові MacBook Pro підтримують технологію ProMotion для адаптивної частоти оновлення від 24 Гц до 120 Гц. Під час перегляду веб-сторінки, для якої не потрібна висока частота оновлення, дисплей MacBook Pro приймає нижчу частоту оновлення, щоб продовжити термін служби батареї, але під час ігор, прокручування або виконання інших дій, де більш висока частота оновлення призведе до більш плавного відображення контенту, збільшиться частота кадрів.

Клавіатура та трекпад 

Apple оновила клавіатуру нового MacBook Pro 2021, і тепер має повністю чорну основу. На клавіатурі більше немає сенсорної панелі OLED, натомість Apple замінила її повнорозмірним поруч із 12 функціональних клавіш і набагато більшою клавішею Escape зліва. Справа знаходиться клавіша Touch ID зі зчитувачем відбитків пальців у формі кола.

Apple використовувала клавіші зі стрілками в традиційному перевернутому Т-подібному розташуванні, і варто відзначити, що ця клавіатура з ножичним перемикачем більш довговічна, ніж клавіатура-метелик, яку Apple використовувала в деяких попередніх моделях MacBook Pro. Вона краще протистояти крихтам, пилу і бруду.

Порти 

З випуском MacBook Pro 2016 Apple усунула всі порти, крім портів Thunderbolt / USB-C, але з оновленням 2021 Apple повернула деякі з них.

Моделі MacBook Pro оснащені слотом для карт SDXC, портом HDMI 2.0, який підтримує відображення 4K з максимальною швидкістю, роз'єм для навушників 3,5 мм, три порти Thunderbolt 4 (USB-C). 

Apple також повернула порт MagSafe і плетений кабель MagSafe, що додається до нього, для зарядки. Порт MagSafe майже ідентичний порту MagSafe, який використовувався до 2016 року. Порт MagSafe також забезпечує швидшу зарядку на MacBook.

Чіпи M1 Pro та M1 Max 

Apple розробила два чіпи Apple для моделей MacBook Pro - M1 Pro і M1 Max, які є потужнішими версіями чіпа M1, який Apple представила в 2020 році. Побудований на 5-нанометровій архітектурі, M1 Pro має 33,7 мільярда транзисторів, а M1 Max 57 мільярдів.

M1 Pro та M1 Max оснащені 10-ядерним процесором, який включає вісім ядер високої потужності та два ядра високої ефективності, хоча варто зазначити, що базовий 14-дюймовий MacBook Pro має 8-ядерну версію чіпа M1 Pro, який на 20 відсотків повільніший, ніж 10-ядерні версії. Решта моделей використовують 10-ядерні процесори.

Продуктивність ЦП у двох чіпів однакова, але один - "Pro", а інший - "Max", і основна відмінність тут у графічній продуктивності. 

Мікросхема M1 Pro оснащена 16-ядерним графічним процесором (14 ядер у базовій моделі), тоді як M1 Max має 32-ядерний графічний процесор.

Процесор у чіпах M1 Pro та M1 Max на 70 відсотків швидше, ніж продуктивність процесора у M1. Що ж до продуктивності графічного процесора, M1 Pro до 2 разів швидше, ніж M1, а M1 Max до 4 разів швидше, ніж M1.

Згідно Apple, M1 Pro та M1 Max можуть забезпечити однаковий рівень продуктивності незалежно від того, чи підключені вони до мережі або використовують акумулятор, завдяки ефективності чіпів. Чіпи M1 Pro та Max виділяють менше тепла, ніж стандартні чіпи Intel, що дозволяє новим моделям MacBook Pro працювати безшумно.

Термін служби батареї 

Обидві моделі MacBook Pro пропонують вражаючий час автономної роботи порівняно з аналогами від Intel. 14-дюймовий MacBook Pro з чіпом M1‌ Pro/Max забезпечує до 17 годин відтворення фільмів та до 11 годин перегляду веб-сторінок. Попередня модель Intel 2020 пропонувала 10 годин відтворення фільмів і 10 годин бездротового перегляду веб-сторінок. MacBook Pro з 16-дюймовим екраном забезпечує до 21 години відтворення фільмів та 14 годин перегляду веб-сторінок. Попередня 16-дюймова модель Intel забезпечувала 11 годин відтворення фільмів та 11 годин використання бездротового інтернету, так що приріст помітний.

Де купити?

Купити MacBook Pro 14" / MacBook Pro 16" Ви можете у нашому інтернет-магазині NewTime. Наш інтернет-магазин гарантує, що куплена у нас продукція є працездатною та не містить механічних та інших пошкоджень на момент здійснення продажу. Наші покупці на 100% захищені від будь-яких підробок, неякісного товару, ризиків при покупках та переплати.

Рекомендовані товари

Реєстрація
Будь ласка, перевірте номер телефону Будь ласка, перевірте номер телефону Номер телефону вже використовується
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Пароль має мати від 8 символів
Паролі не співпадають
Ми відправили вам SMS на номер:
Код з смс:
Код з смс не вірний:
detail_ico
Переваги реєстрації
  • Статус замовлення
  • Історія замовлень та їх деталі
  • Зручні списки бажань з порівнянням товарів
  • Переглянуті товари
  • Скачування та друк чека/гарантійного талону
  • Збереження контактних даних для кошику
  • Функція повторити замовлення
  • Індивідуальні промокоди
Вибір

Ви можете вести пошук товару за партномером, кодом товару, по повній або частковій назві

Зв'язок з нами
Отримайте знижку -150₴ за підписку Ми відправили промокод на знижку на Вашу пошту: [email protected]
Ви вже підписані
Будь ласка, перевірте корректність вводу пошти
Відправити
Бажаєте отримувати персональні промокоди на знижки? Реєструйтесь в особистому кабінеті
Не цікаво